Petran tuhkimotarina

Ville PenttinenBlogi

Jokaisella meistä Unikeista on ollut oma ainutlaatuinen reittimme tähän pisteeseen, mutta Petran tie joukkueeseemme on melko erilainen kuin muilla. Sen takia haluamme jakaa sen nyt myös teidän kanssanne.

Petra oli voittamassa junioreiden MM-kultaa 2013 Musketeersin riveissä. Helsingissä järjestettiin tuolloin ensimmäiset viralliset junioreiden MM-kilpailut, minkä takia voitto tuntui hyvin erityiseltä. Kyseisen maailmanmestaruuden jälkeen Petrasta alkoi kuitenkin tuntua siltä, että hän oli jo saavuttanut kaiken, minkä voisi saavuttaa. Uusi kausi alkoi, eikä samanlaista motivaatiota luisteluun enää tuntunut löytyvän. Niinpä Petra päätyi kesän jälkeen lopettamaan luistelu-uransa.

Musketeers voittaa junioreiden maailmamestaruuden

Seuraavat kaksi kautta menikin kisoja katsomossa seuraten ja pohtien, ettei lopettaminen ehkä ollutkaan se oikea päätös. Kun Petra tuli kisoista kotiin itkien, hän mietti, ettei hänen vielä kuuluisi olla katsomossa kannustamassa. Palo luistelemiseen ja kilpailemiseen poltteli tuskallisesti. Vuoden 2015 SM-kilpailuista Petra muistaa, kuinka katsoi meidän Free Your Mind -lyhytohjelmaa ja ajatteli, kuinka hienoa olisikaan päästä luistelemaan tuolla. Siitä kaikki sitten lähti. Petra tarttui toimeen, ja parin viikon päästä hän olikin jo testaamassa joukkueeseemme! Mielessä oli käynyt myös lähtö Ruotsiin luistelemaan, mutta Unikit veivät lopulta Petran sydämen. Petra oli myös kuullut HSK:sta paljon hyvää, joten päätös hakea meihin oli loppujen lopuksi selvä. Miru näki Petrassa paljon potentiaalia, taitoa, sydäntä sekä oikeaa asennetta, ja hänet otettiin avosylin vastaan!

Kaikesta huolimatta Petralla oli meistä ennakkoluuloja vaikka kuinka paljon. Suurimmat liittyivät siihen, mitä me muut Unikit mahdoimme hänestä ajatella; kaksi välikautta luistelusta ja täysin erilainen peruskunto ja luistelutyyli kuin muilla. Huolet olivat kuitenkin turhia, sillä Petra pääsi mukaan loistavasti. Luistelun ilo ja kova tahto huokuivat tekemisestä, eikä ollut epäselvää etteikö hän tehnyt tosissaan kaikkea luistelun eteen. Tästä osoituksena Petralla oli varma paikka molemmissa ohjelmissa, kunnes sattuma puuttui peliin…

Petran oli tarkoitus luistella viikon päästä Finlandia Trophyssä ensimmäisissä kisoissaan kahteen vuoteen, mutta toisin kävi. Sunnuntain aamutreeneissä Petran käsivarresta katkesi luu. Tästä seurasi kolmen kuukauden luistelukielto ja armoton henkinen kamppailu. Mikä isku loukkaantuminen olikaan aivan kilpailukauden kynnyksellä. Valtava työmäärä ja odotukset kisajäälle astumisesta tuntuivat valuvan hukkaan. Jokainen voi vaan kuvitella, mitä kaikkea joutuukaan käymään läpi, kun elämä ei mene niin kuin on suunnitellut.

Loukkaantumisesta huolimatta Petra oli korvaamaton osa joukkuettamme. Jäälle hän ei päässyt, mutta teki kaikkea muuta, mikä vain oli mahdollista, auttaakseen omaa joukkuettaan. Hän kuvasi, tsemppasi ja oli täydestä sydämestään mukana. Ehdottomasti Petran parhaita puolia ovat aito välittäminen ja sopiva hulluus, mitkä vievät pitkälle ja ovat avaimia menestykseen. Periksi ei anneta ennen kuin tavoitteet on saavutettu! Siinä asennetta kerrakseen.

Vaikka Petran debyyttikausi ei mennytkään hänen suunnitelmiensa mukaan, hän ei kadu mitään. Kuten joku viisas on joskus sanonut “se mikä ei tapa, vahvistaa”. Vaikka lausahdus saattaa kuulostaa tiukalla hetkellä turhauttavalta, niin selvää on, että kokemustensa myötä Petrasta on kasvanut entistäkin kovempi taistelija. Hän on mielettömän kiitollinen kaikesta saamastaan tuesta sekä siitä, että hän uskalsi tarttua unelmaansa ja jatkaa luistelua. Suurimmaksi tavoitteekseen Petra on asettanut maailmanmestaruuden voittamisen Unikkien riveissä.

Petra toivoo, että hänen tarinansa inspiroi myös muita elämään unelmaansa todeksi. On tärkeää muistaa, että koskaan ole liian myöhäistä! Kaikki ei mene aina niin kuin on suunniteltu, mutta rohkeus ja periksiantamattomuus palkitaan lopulta.

sm-kultaa 2016

<3 Unikit

Jaa somessa!