KV-kisakauden aloitus

Ville PenttinenBlogi

New England Challenge Cup on nyt jo takanapäin ja kauden ensimmäinen kulta saavutettu. Oli kivaa päästä ensimmäiselle ulkomaanmatkalle jo lokakuussa, kun normaalisti kummatkin ulkomaanreissut tehdään vasta tammi-helmikuussa. Vietämme matkoilla aina todella paljon aikaa yhdessä, jolloin myös joukkuehenki tiivistyy. Tälläkin matkalla opimme toisistamme kaikennäköisiä kivoja uusia piirteitä, kuten kuka on siivousfriikki ja keneltä sointuu biisi kuin biisi. Joukkueestamme vajaa puolet matkasi Jenkkeihin ensimmäistä kertaa, ja odotukset jo pelkästään maasta olivat korkealla.

Saavuimme Bostoniin jo sunnuntaina, joten ensimmäisen päivän käytimme vain rentoon oleskeluun ja aikaerosta totutteluun. Seuraavina kolmena päivänä meillä oli aamuisin treenit kisahallilla ja iltapäiviksi lähdimme shoppailemaan. Moni meistä saikin kulutettua pankkitilinsä tyhjäksi outlet-kauppoihin ja valtaviin ostoskeskuksiin.

Vaikka kisat järjestettiin Bostonista 50km sisämaahan päin Marlboroughin kaupungissa, niin kävimme myös yhtenä päivänä kiertelemässä Bostonin keskustassa. Joukkueessamme luistelee vielä 5 tyttöä jotka olivat täällä voittamassa MM-kultaa vuonna 2013, joten heille kaupungissa oli paljon rakkaita muistoja.

Koska Jenkeissä välimatkat ovat usein päätähuimaavia, niin olimme vuokranneet meille neljä tila-autoa käytettäväksemme. Kuskeina toimivat valmentajamme Miru, joukkueenjohtajamme Ville sekä kapteenimme Iines ja Mira. Vain kerran yksi autoistamme eksyi muusta porukasta, mikä oli mielestämme aika hyvä suoritus Bostonin ruuhkaisessa liikenteessä.

image41

Itse kilpailu käytiin pe-la ja siellä oli sarjassamme meidän lisäksi kolme joukkuetta USA:sta. Lyhytohjelmassamme tapahtui yksi kaatuminen, mutta muuten suoritus oli paljon Finlandia Trophyä parempi. Vapaaohjelma oli varma ja erittäin hyvä suoritus näin aikaiseksi vaiheeksi kautta. Kumpaankin ohjelmaan mahtui virheitä, joita on hyvä lähteä korjailemaan 1.valintoihin.

Erikoista kilpailussa oli Suomeen verrattuna se, että molemmista ohjelmista saatiin erikseen mitalit ja palkintojenjako pidettiin sisällä. Kisat järjestettiin sellaisessa jäähallikompleksisssa, josta me Suomessa voimme vain haaveilla; hallirakennuksessa oli yhteensä kuusi jäätä, kuntosali ja valtavat verkkaustilat.

image21

Oli ihanaa huomata miten hyvin meidät otettiin vastaan ainoana ulkomaalaisena seniorijoukkueena. Bostonin kisasta saimme paljon uutta energiaa ja tästä onkin hyvä jatkaa kohti marraskuussa järjestettäviä 1.valintakilpailuja!

image31

<3: Unikit

Jaa somessa!