FRENCH CUP

Ville PenttinenBlogi

Kohta on taas aika pakata laukut ja suunnata kohti lentokenttää, kohteena ihanaakin ihanampi Rouen. Olemme vierailleet Rouenin French Cupissa lähes vuosittain vuodesta 2000 lähtien. Viimeiset 12 vuotta olemme osallistuneet kilpailuun joka vuosi, joten French Cupia voikin kutsua jo yhdeksi vakiokilpailuksemme. Pieni ja suloinen paikka onkin meille kuin toinen kotikaupunki! Paluuta tuttuun ja kotoisaan ympäristöön odottaa aina yhtä innolla.

Kilpailu on joka vuosi – kuten tänäkin vuonna – todella kovatasoinen. Huippujoukkueet ympäri maailmaa matkaavat French Cup:in ja kilpailussa onkin parhaillaan ollut kaikki maailmanmestaruuskilpailujen kärkijoukkueet. Niinpä French Cup toimii täydellisenä kenraalina loppukauden kilpailuja lähestyttäessä.

French Cup tarjoaa niin urheilijalle kuin yleisölle ainutlaatuisen kokemuksen, joka piirtyy muistoihin ainiaaksi. Kisan tunnelma on käsin kosketeltavaa, ja fiilis nouseekin illan mittaan huippuunsa. Katsomo on aina ääriään myöten täynnä, mikä tiivistää tunnelmaa entisestään. Ranskalaiset ovat urheiluhullua kansaa, ja palo kannustamiseen välittyy joka hetkestä. Mahtavaa on, että kaikkia joukkueita kannustetaan samalla mentaliteetilla eli koko sydämen pohjasta! Äänihuulet ovatkin kisojen aikaan kovilla.

Jo kisaharjoituksista lähtien hallin tunnelma alkaa nousta, kun pienet koululaiset saapuvat kannustamaan joukkueita. Näiden suloisten pikkufanien ja monien ulkomaalaisten fanien lisäksi paikalla Rouenissa on vuosittain meidän oma mieletön Unikkikatsomo, jossa vanhemmat, sukulaiset, ystävät ja vanhat Unikit vanhempineen elävät täysillä joka hetkessä. French Cup on niin luistelijalle, kuin fanillekin unohtuman kokemus!

Ranskalaiset arvostavat French Cupia ja luistelijoita suuresti, ja siellä saakin itsensä tuntemaan suuren luokan staraksi nimikirjoituksia kirjoittaessaan. Myös keskustan kaduilla liikuttaessa törmää faneihin ja suuri osa vastaantulijoista on muita luistelijoita tai katsojia. Koko kisaviikko Rouenissa on aina upea kokemus, johon koko kaupunki yhtyy!

… ja onhan se mukavaa myös päästä shoppailemaan ja nauttimaan herkullisesta Ranskalaisesta ruoasta 😉

Viime vuosina olemme menestyneet French Cupissa seuraavasti:

Tässä vielä kuvia vuosien varrelta Ranskan matkojen tunnelmasta:

Jaa somessa!